TAZİYEYE KATILDILAR
HDP'nin Lice'nin Çelikhan Köyü Köprübaşı Mevkii'nde yaptığı grup toplantısı sırasında çevreye, çeşitli tarihlerde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lıların fotoğrafları, Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamalarının asıldı. Grup toplantısının yapıldığı alanın çevresinde de yine yüzleri poşulu kişiler güvenlik önlemi aldıklarını belirterek bekledi.
HDP'liler daha sonra Lice'de olaylar sırasında yaşamını yitiren iki kişiden Baki Akdemir'in Çeper Köyü yakınlarındaki taziyesine katıldı. Bingöl- Genç karayolunun sağ tarafında kurulan çadırda, Akdemir'in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan HDP'liler, yaşamını yitirenler için sağanak yağmur altında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından örgüt marşları söyledi, zafer işareti yaptı.
Kalabalık grup alandan ayrılırken, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, güvenlik güçlerinin çatışmada kullandığını belirttiği otomotik tüfeklere ait boş kovanları gazetecilere göstererek, "Editörleriniz inşallah bu haberleri kullanma cesareti gösterirler" dedi.

MT,SS(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)