İZMİT'te bir vatandaşın korkarak kuduz olduğunu öne sürüp şikayet ettiği Roni adlı Sibirya Kurdu kırması köpek, belediye ekiplerince alınıp sahipsiz hayvanların konulduğu bakımevine kapatıldı. Hayvanseverler tüm aşılarının yapıldığını ve kuduz olmadığını belirttikleri köpeği iki aylık mücadele sonunda belediyeden aldı.
Bir vatandaşın korkup kuduz olduğunu iddiasıyla şikayette bulunduğu Roni adlı köpek, belediye zabıta ekipleri tarafından 12 Mayıs'ta alınarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi'ne kapattı. Bu durumu öğrenen Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği köpeğe üyelerinin baktığını, tüm aşılarının yapıldığını ayrıca kuduz olmadığını belirterek serbest bırakılmasını istedi.
Sahipsiz Hayvan Bakımevi görevlilerinin köpeği iade etmemesi ve bundan sonra sürekli burada tutulacağını bildirmesi üzerine kent merkezinde Roni için oturma eylemi de yapan dernek başkanı Tülay Erdurmaz ile üyeler, serbest bırakılması için mücadele başlattı. Yapılan bu girişimler sonucu, kuduz olmadığı da anlaşılan Roni dün dernek yöneticilerine teslim edildi. 
Dernek Başkanı Tülay Erdurmaz, Roni'nin diğer sokak köpekleri gibi insanlarla içiçe kent merkezinde yaşamaya alışık olduğunu, ayrıca tüm aşı ve bakımlarının yaptırıldığını, herhangi bir hastalığının da bulunmadığını belirterek, "Biz çok iyi biliyoruz ki, Roni biraz daha orada tutulsa strese girip ölecekti. Mücadelemiz sonuç verdi ve serbest bırakıldı. Şimdi onu bir arkadaşımız da sahiplendi. Yasaksız fotoğraflarını çekebilecek, doyasıya dokunarak sevecek, sevgimizi birbirimize aktaracağız" dedi.
 
FOTOĞRAFLI