ESKİŞEHİR’de, sahiplendiği kediyi işkence ile öldüren ve görüntüleri sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisine hiçbir ceza verilmemesi Trabzonlu hayvanseverler tarafından protesto edildi.
Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanan Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma derneği üyesi 30 kişilik grup, ellerinde 'Sessiz kalma cana ortak olma', 'Trabzon vahşet için ayakta', 'Bugün onlar yarın biz', 'Var olmak haktır' yazılı pankartlarla toplandı. Grup adına açıklama yapan Hacer Kalyoncu, şunları söyledi:
"Eskişehir'de bir üniversite öğrencisi, yatağına pisledi diye kedisini işkenceyle öldürmüştür. Bu kişi hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bir katil nasıl serbest kalır? Çünkü hayvana işkence ve vahşet maalesef tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve 'kabahat' olarak görülmüştür. Dolayısıyla hakim veya savcı vicdanen istese bile hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Oysa hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Caniler, katiller öldürmeyi hayvanları öldürerek öğrenmişlerdir. Bu geçekler ışığında TBMM'den somut bir talebimiz var. Biz hayvanlara vahşet uygulayanların Kabahatler Kanunu çerçevesinde sadece idari para cezası ile cezalandırılmasına karşıyız. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmasını talep ediyoruz."