Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın döneminde kuruma ait sahipsiz hayvan barınağında 4 bin kedi ve köpeğin öldüğü ve öldürüldüğü iddiası üzerine hayvan hakları savunucuları eylem yaptı.
Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, Büyükşehir Belediyesi'nin Kepezaltı'nda bulunan sahipsiz hayvan barınağında olduğunu öne sürdüğü kedi ve köpek ölümlerini protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Sevda Kıraç'a Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, Antalya Güç Birliği Platformu Başkanı Canan Tulgar, hayvan hakları savunucuları ve AK Partili kadınlar destek verdi.
ERDOĞAN LOGOLU ŞAPKALAR YELPAZE OLDU
Eylem öncesi Ak Partili kadınlara üzerinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim logosu bulunan şapkalar dağıtıldı. Antalya'da saat 12.00'de başlayacak eylemde güneşten koruyacak şapkalar yelpaze yerine kullanıldı. Eyleme katılan Ak Partili erkekler ise Türk bayrakları taşıdı.
Sevda Kıraç, yaptığı açıklamada 'Tarihin en büyük hayvan katliamlarından birinin' 2009- 2014 yılları arasında Antalya'da olduğunu öne sürdü. CHP'li eski Başkan Mustafa Akaydın'ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde, belediyeye ait sahipsiz hayvan barınağında 4 bin kedi ve köpeğini ya öldüğünü ya da öldürüldüğünü iddia eden Kıraç, "Normal şartlar altında barınakta bu kadar hayvanın ölmesi mümkün değil" dedi.
Barınağa bu yıllarda yüzlerce köpek alındığını ve 4 kapasiteli kafeslere 20 köpeğin birden konulduğunu iddia eden Kıraç, şöyle konuştu:
"2 metre kafeste 46 köpek bulunduğunu bile gördük. Bu konuda Mustafa Akaydın ve yöneticilerini defalarca uyardık. Rapor hazırladık. Ama uyarılarımız ciddiye alınmadı. 4 bin köpeği kısırlaştıracaklarını söyleyerek çevre illerden bile köpek getirenler, 4 bin köpeği kısırlaştırdılar mı bilemeyiz ama 4 bin köpeğin ölümüne neden olduklarını tüm Türkiye biliyor."
"YAKMAK İÇİN KREMATORYUM GETİRDİLER"
CHP'li Büyükşehir Belediyesi döneminde barınağa kapasitesi üstünde yükleme yapılarak büyüklü küçüklü hayvanların aynı kafese konulmaya başladığını ve hayvanların birbirini yediği iddiasını ortaya akarak açıklamalarını sürdüren Kıraç, "Kedi köpek ölümleri o kadar çok arttı ki bir süre sonra Türkiye'nin ilk hayvan morgunu yapmak zorunda kaldılar. Barınakta ölen hayvanları yakmak için bir de krematoryum getirilmiştir" diye konuştu.
"NİYE SUSUYORSUNUZ?"
Sevda Kıraç, barınakta telef olan hayvanlara ilişkin rakamların Büyükşehir Belediyesi'nin resmi rakamları olduğunu vurguladığı açıklamasında, "Antalya'da tarihin en büyük hayvan katliamlarından birinin yaşandığı ortaya çıkmasına rağmen hayvan hakları derneklerinin hala sessizliğini koruması dikkat çekicidir. Bunun nedeni hayvan ölümlerinin CHP'li bir belediye döneminde yaşanmış olması mı? Hayvan haklarının partisi olur mu?" diye konuştu.
Sevda Kıraç, pazartesi günü konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da açıkladı.

FOTOĞRAFLI