ZONGULDAK Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, bakımevlerinde kısırlaştırılıp yeniden sokağa bırakılan hayvanlara sahip çıkılmasını istedi.
Evren Türeci Sezgin, 'Satın almayın ve sahiplenin' sloganından yola çıkarak hayvan sahiplendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Petshoplarda hayvan satılmaması gerektiğini ifade eden Sezgin, hayvanların satılmasına, kontrolsüzce ve kayıt dışı üretilmelerine karşı olduklarını belirtti. Valilik ve belediye ile işbirliği içinde kentteki bakımevinde kısırlaştırıp aşılanan köpekleri küpeleyerek yasa gereği alındıkları semtlere geri bıraktıklarını ifade eden Sezgin, şöyle konuştu:
"Kısırlaştırdığımız hayvanlar artık üremiyor. Ancak bilinçsiz hayvan sahiplerinin sokaklara saldıkları kısır olmayan köpekler ne yazık ki kontrolsüzce çiftleşerek sokak hayvanı popülasyonunu artırıyor. Kent merkezinde gerek belediyemiz, gerek Valilik, kısırlaştırma-aşılama çalışmalarının üzerinde ciddi anlamda duruyor. Lütfen bakımevlerini ziyaret ederek sahiplenmek istediğimiz canları oradan seçelim ya da sokakta mağdur bir hayvanın hayatını kurtaralım. Hayvanları satın almayalım."