Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Canlı Hayatı İyileştirme Derneği'nin oluşturduğu proje kapsamında, sokak hayvanları için mama ve su veren geri dönüşüm kutusu açılışı gerçekleştirildi.
Festival Park'ta yapılan açılış törenine; Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mustafa Gözal, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Cengiz Bayram, dernek üyeleri ile hayvanseverler katıldı. Dernek Başkanı Cengiz Bayram, hayata geçirilen projeyle hem çevre kirliliğinin önleneceğini hem de sokak hayvanlarının bakımının sağlanacağını ifade ederek, "PUGEDON adı verilen kutumuz güneş enerjisiyle çalışıyor. Pet şişelerinde kalan suyu buraya boşaltınca sokak hayvanlarına su vermiş oluyoruz. Boş şişeyi de kutumuza atınca çalışan mekanizmayla da sokak hayvanları için mama dökülüyor. Böylece hem geri dönüşümü arttırıyoruz hem de sokak hayvanlarına mama ve su sağlamış oluyoruz" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Botanik Yetkilisi Banu Gökçe ise proje kapsamında yerleştirilen kutudan olumlu sonuç alınması halinde Gaziantep’teki diğer parklarda da aynı uygulamanın başlatılacağını ifade etti.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mustafa Gözal da uygulamanın yerelde başarılı olması halinde bakanlık düzeyinde bir proje olarak uygulanabileceğini ifade ederek, "Özellikle toplumsal duyarlılığı arttırıcı bu proje toplum tarafından da kabul edilmesi halinde çok yararlı olacaktır. Buradaki uygulama başarılı olursa bende bakanlık düzeyinde tip proje olarak uygulanması konusunda elimden geleni yapacağım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından PUGEDON kutusunun açılışı gerçekleştirildi.

EB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)