BURSA’nın merkez Osmangazi İlçe Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin açtığı Türkiye’nin ilk Evcil Hayvan Mezarlığı, çok sevdikleri can yoldaşlarını mezarlıkta da ziyaret etmek isteyen hayvan severler tarafından yoğun ilgi görünce, kapasite iki katına çıkartıldı.
Osmangazi İlçe Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi içerisinde yer alan 500 mezar kapasiteli Evcil Hayvan Mezarlığı’na, 7 yıl içerisinde 495 hayvan evcil hayvan gömüldü. Yıllarca beraber yaşadığı hayvan dostunu kaybedenlerin  100 TL ödeyerek mezar açırdığı mezarlıkta, yeni hayvanların defnedileceği alan kalmaması üzerine mezarlığın büyütülmesine karar verildi. Büyütme çalışmaları kapsamında, mezarlığın hemen yanında yer alan 1000 metrekarelik boş arazi mezarlığa dahil edildi. Yeni arazinin de eklenmesiyle birlikte mezarlığın kapasitesi iki katına ulaşarak 1000 mezara çıkartıldı.
YOĞUN TALEP VAR
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi yetkilileri, ölen hayvanlarını gömmek isteyenlerinn yoğun talepleri ardından hayvan mezarlığını genişlettiklerini belirtti. Evcil hayvanlarını gömenlerin, özellikle bayramlarda ve resmi tatil günlerinde mezarlığa ziyaretlere geldiklerini ifade eden yetkililer, “Vatandaşlarımız hayvanlarını öldükten sonra da unutmuyor ve mezarlığa sık sık ziyarete geliyor. Özel mezar taşları yaptıran, duygu dolu yazılar yazdıran ve mezara çiçekler eken hayvan severler var. Onların bu isteklerini yerine getirmememiz mümkün değildi” diye konuştu.

(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)