Ömer PINAR- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () – HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Koordinatörü Fırat Özgül, inceleme yaptığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınağın iyi ancak hayvanların koşullarının kötü olduğunu ileri sürerek tepki gösterdi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hayvan bakım evlerinin ve sokakta yaşayan hayvanların durumunu yerinde incelemek üzere 'Anadolu İmdat Turu’' adı verdikleri etkinlik kapsamında Şanlıurfa'ya gelen HAYTAP üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda incelemede bulundu. HAYTAP Genel Koordinatörü Fırat Özgül, DOHAYKO Genel Başkan Yardımcısı ve HAYTAP Temsilcisi Mücella Çelik, DOHAYKO Temsilcisi Esra Bozan'ın da aralarında yer aldığı grup, Yenice Mahallesi’ndeki 450 sahipsiz köpeğin bulunduğu barınakta inceleme yaptı. Barınaktaki bazı köpeklerin uyuz hastalığına yakalandığını ve köpek leşleri gördüğünü söyleyen HAYTAP Temsilcisi Mücella Çelik, barınak görevlileri ile tartıştı. Hayvanların yaşam şartlarının acilen düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Buradaki barınakta bulunan birçok köpek uyuz hastalığına yakalanmış ve tedavileri yapılmamış. Görevli veterinerlerin bu konuda duyarlı ve titiz olması gerekiyor, köpekler ölüme terk edilmemelidir. Yine birçok hayvanda çeşitli enfeksiyonlar var ve bu durumun acilen düzetilmesi gerekiyor" dedi.
"BARINAK İYİ, YAŞAM KOŞULLARI KÖTÜ"
HAYTAP Genel Koordinatörü Fırat Özgül ise barınağın konumu açısından iyi, bakım ve hayvanların yaşamı açısından ise kötü durumda olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Burada son derece yeşillikler içerisine yapılmış iyi bir barınakla karşılaştık. Bunlar bizi çok mutlu etti. İnsanlar sıcakta kavrulurken, hayvanlar burada yeşillikler içerisinde kalması önemli bir avantajdır. Ancak sadece 3 tane padokların olması bizleri çok rahatsız etti. Sokaklardan toplanan hayvanlar aynı padokların içerisine yığılmış vaziyetteler. Bu durum hayvanlara ciddi derecede sıkıntı yaratmaktadır. Hayvanların birçoğu uyuz olmuş durumda ve bu durum yasal olarak etik değildir. Maalesef burada görevli 3 veteriner hekimin bu sorunu görmezden gelmeleri bizi çok üzdü."
HAYTAP üyelerinin kentte 2 gün boyunca kalacakları ve barınakta yaşanan soruna ilişkin Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapacakları bildirildi.

FOTOĞRAFLI