Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da katıldığı konferansta konuşan TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, fazla tüketimden kaçınılması gerektiğini söyleyerek "Yaşamak için yaşatın. İhtiyacınızdan fazla tüketmeyin" dedi.
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kurucu Onursal Başkanı 92 yaşındaki Hayrettin Karaca, Samsun’un Ondokuzmayıs İlçesi'ndeki Yüksek Ziraat Mühendisi Yalçın Engiz Organik Tarım Müzesi'nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katıldı. 'Üreticiden, tüketiciye dünyada ve Türkiye'de organik tarım' konulu konferans veren Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı'nın kuruluşundan bu güne yaşanan süreçte aldığı mesafeyi anlattı. TEMA'nın bir halk hareketi olduğunu söyleyen Karaca, 'Yavru Tema' olarak adlandırdıkları doğa dostu çocuklara çok önem verdiğini söyledi.
Yaşamak için yaşatmak gerektiğini dile getiren Hayrettin Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Global ekonomi dediğimiz canavar kendine hayat veren doğal varlıkları bitirinceye kadar devam edecektir. Bu nedenle ihtiyacınızdan fazla tüketmeyin. Zengin olsan bile tüketme. Yalnızca ihtiyacım kadar tüketirim. İhtiyacım doymak, barınmak, eğitim ve sağlıktır. Ondan başka kimse bana bir şey tükettiremez. Evime gelin elbiselerimin yarısından fazlası yamalıdır. Çünkü yaşamak istiyorum. Yaşanabilir dünya olmasına imkanımız var. Tüketerek değil paylaşarak." 

YK(MS/ESM) (FOTOĞRAFLI)