ANKARA'nın Haymana İlçesi'nde 8, Polatlı İlçesi'nde de bir kişi şarbon hastalığı nedeniyle tedaviye alındı. Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını, 9 kişinin tedavilerinin tamamlandığını açıkladı.
Haymana'nın Tepeköy mahallesinde büyükbaş hayvanların kesimi sırasında meydana gelen kesik yarasından bulaştığı tahmin edilen şarbon hastalığı nedeniyle 8 kişi hastaneye kaldırıldı. Polatlı'nın Şabanözü mahallesinde de bir kişi şarbon nedeniyle tedaviye alındı. Haymana'nın Tepeköy Mahallesi Muhtarı Necati Deniz, köyde büyükbaş hayvanlardan bazılarının hasatlandığını ifade ederek, kesim yapanların ellerinde meydana gelen kesilmeler yoluyla bir hayvandan şarbon bulaştığını tahmin ettiklerini anlattı. Deniz, "Durumu derhal yetkililere haber verdik. Yetkililer gelip gerekli önlemleri aldılar. Endişe edeceğimiz herhangi bir durum yok. 15 gün süreyle köye hayvan giriş çıkışlarını kontrol altına aldılar" dedi.
LOKAL VE ENDİŞE VERİCİ DEĞİL
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel ise Haymana ve Polatlı'da görülen şarbon nedeniyle yetkili birimlerin gerekli önlemleri aldığını, hayvanların aşılamalalarının ise kontrol edildiğini söyledi. Bu nedenle sıkıntılı herhangi bir durum olmadığını belirten Temel, “Olay lokal ve endişe verici değil" dedi.