TÜRK Hava Kurumu’nun lisanslı paraşütçüsü olan Hayko Cepkin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, İzmir’in Selçuk İlçesi’nde rekor için bir atlayış gerçekleştirecek.
Türkiye'de ilk kez denenecek olan “29way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru”, Rusya'dan gelecek özel eğitmen Aleksei Khrulev ve kameraman-koç Vladislav Dovgopol eşliğinde, Selçuk Efes Havaalanı’ndaki bir haftalık eğitimlerle gerçekleşecek. Amatör paraşütçüler, Türkiye rekoru kırmak için yerden 18 bin fit yukarıda - 220 kilometre hızla düşerken buluşup, önceden belirlenmiş formasyonları gerçekleştirecek. Şarkıcı Hayko Cepkin’in de içinde yer aldığı ve Türkiye'den 40 amatör paraşütçünün kendi girişimleri ile hayata geçirdiği bu rekor denemesi, eğitim boyunca elenerek oluşturulacak 29 kişilik kadro ile hayata geçirilmeye çalışılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), paraşüt şampiyonalarında kullanılan CASA tipi uçağını, rekor denemesi ve bu özel gün için özel olarak görevlendirecek. PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın da büyük katkı ve desteğinin olduğu bu etkinlikte, atlayış için gereken uçak temini Türk Hava kurumu (THK) ve TSK tarafından karşılanacak.
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamındaki 29way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru, İzmir’in Selçuk İlçesi’nde, 23-29 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Rekor, yetkili gözlemciler tarafından onaylandığı taktirde, ulusal rekor olarak uluslararası havacılık federasyonu FAI tarafından tescillenecek. Ayrıca Hayko Cepkin bu özel atlayışı, eğitiminden final anına kadar kayıt altına alıp, 'Extreme- G' programında yayınlayacak.