Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de, babası evi terk edince 6 yaşındayken dört kız kardeşiyle çocuk yuvasına verilen Buse Kara, 2006 yılında 14 yaşındayken tanıştığı Gökhan Kara ile birlikte oldu, 3 yıl sonra da ailesinin karşı çıkmasına rağmen evlendi. Ancak 'küçük yaşta kıza cinsel istismar' suçundan yargılanan Gökhan Kara için, aradan 6 yıl geçtikten sonra şok haber geldi. Mahkemenin verdiği 8 yıl 4 aylık hapis cezasını Yargıtay onayınca, 28 yaşındaki Gökhan Kara 15 gün önce cezaevine girdi. Eşinin tutuklanmasıyla biri üç aylık, iki çocuğuyla ortada kalan 22 yaşındaki Buse Kara, "Ailesiz yuvada büyüdüm. Eşimi çok sevdim diye bu acıları yaşadık. Hiçbir gelirim olmadan iki çocuğumla ortada kadım" dedi.
Ailesiyle yaşayan Buse'nin hayatı, daha 6 yaşındayken babasının evi terk etmesiyle kabusa döndü. Geçim sıkıntısı yaşayan annesinin gece kulüplerinde çalışmaya başlaması üzerine, Buse ve 3 kız kardeşi, çocuk yuvasına yerleştirildi. Ablalarından daha küçük olduğu için yuvada büyüyen, 6 yaşında bir başına kalan Buse, 14 yaşına geldiğinde, yurt yakınında internet kafede çalışan Gökhan Kara ile tanıştı. İkili kısa sürede başlayan aşkın ardından birlikte olup, evlenmeye karar verdi. Ancak buna karşı çıkan Buse'nin annesi, Gökhan Kara hakkında şikayetçi oldu. Kara da küçük yaşta kıza cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanıp 11 ay cezaevinde yattı.
EVLENİP MUTLULUĞU BULDULAR
Buse'nin aşkına sahip çıkıp ısrarları sonrasında annesinin de şikayetini geri çekmesiyle cezaevinden çıkan Gökhan Kara ile o zaman 17 yaşında olan Buse, 2009 yılında evlendi. Buse ve eşinin yaşadığı mutluluk, 15 gün önce kabusa döndü. Ailesinin şikayetini geri almasına rağmen hakkındaki kamu davası devam eden Gökhan Kara'nın, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı, bu kararın da Yargıtay tarafından onandığı ortaya çıktı. Hakkında tutuklama kararı çıkan Gökhan Kara, çalıştığı yere gelen polislerce gözaltına alındı, ardından da cezaevine konuldu.
İKİ ÇOCUĞUYLA ORTADA KALDI
Akşam eşinin eve dönmesini bekleyen Buse Kara, gelen haberle yıkıldı. Eşinin kendilerinin bile unuttuğu suçtan dolayı tutuklanmasıyla, Buse birisi henüz üç aylık olan diğeri de 6 yaşında iki kız çocuğuyla ortada kaldı. Hiçbir geliri olmayan Buse Kara, bebeğine süt bile alamayacak duruma geldi. Komşularının yardımlarıyla geçinmeye başlayan, ancak bu yardımlarla bebeğine süt ve bez alabilen Buse Kara, yaşadıklarına isyan etti.
Eşinden gelecek iyi bir haber bekleyen ancak bunun için de umudu her geçen gün biten Buse Kara, kendisinin eşini çok sevdiğini ve onun tutuklandığı suçla ne ilgisinin bulunduğunu anlayamadığını söyledi. Buse Kara, ağlayarak, şunları anlattı:
"Ailesiz yuvada büyüdüm. Annemden ayrı, kardeşlerimden ayrı olarak. Eşimle böyle bir dönemde tanıştım. O benim kurtarıcımdı. Bana çok iyi davrandı. Beni o yaşlarımdan itibaren adeta büyüttü, hayatı tanıttı. Ama ailemin bazı isteklerinin yerine gelmemesi üzerine şikayeçi olmalarıyla, hayatımızda kabusa döndü. Önce 11 ay cezaevinde yattı. Sonra evlendik ve tüm sorunların hallolduğunu düşündük. İki çocuğumuz oldu. Birisi daha üç aylık kızım. Ama sorunlarımız bitmemiş. O ceza tam 6 yıl sonra karşımıza çıktı. Birden eşimi alıp götürdüler. Ben böyle ortada kaldım. Çalışamam, bebeğim var. Kimseden yardım isteyecek durumum da yok. Peki ben nasıl geçineceğim? Çocuklarımı nasıl büyütüp okutacağım? Çünkü kızım bu yıl okula başlayacak. Kızım babasını sorduğunda il dışına işe gittiğini söylüyorum ama bu yalan ne kadar devam edecek? Ben bakanların, Başbakanın, Cumhurbaşkanının sesimizi duymasını istiyorum. Yani benin isteyerek evlendiğim bir adam, yaşım küçük olduğu için bu cezayı almamalı. Evet suçlu olsa cezasını çeksin ama suçlu değil. Ben de en az onun kadar suçluyum. Benim gibi çok sayıda mağdur kadın olduğunu biliyorum. Lütfen bizlere yardım edilsin ve en azından benim değil ama iki çocuğum için eşim kurtarılsın. Çünkü onun cezaevinde olması için bir suçu yok."

FOTOĞRAFLI