ORDU’nun Fatsa İlçesi'nde belediyeye ait yarı olimpik kapalı yüzme havuzuna mayoyla girmek istediğini ancak görevliler tarafından kendisine izin verilmediğini ileri süren 67 yaşındaki Neşe Sanioğlu’na, Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Anlayan tepki gösterdi. Başkan Anlayan, "Havuzumuzun belli kurulları vardır. Kurallar açıktır. Mayo yasağı kesinlikle doğru değildir" dedi.
ANAP 18'inci Dönem Ordu Milletvekili Yılmaz Sanioğlu’nun eşi Neşe Sanioğlu, Kurban Bayramı’nın son günü gelini Melek (35) ve torunları Günsen (13) ve Yılmaz Sanioğlu (5) ile birlikte Fatsa Belediyesi'ne ait Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'na gitti. İddiaya göre Neşe Sanioğlu, mayosunu giyip havuz başına geldi. Bu sıra havuzun görevlisi Sanioğlu’nun yanına giderek mayosunun havuza girmek için uygun olmadığını söyledi. Kendisine yapılan uyarıya tepki gösteren Neşe Sanioğlu, görevlilerle tartıştıktan sonra havuzdan dışarı çıkarıldı.
Giydiği kıyafetin uygun olmadığını ve bu şekilde havuza girmesine izin verilmeyeceğini belirten görevliler karşısında şaşırdığını belirten Neşe Sanioğlu, "Spor kompleksine üstü askılı ve altında da şort olan mayo kumaşından yapılmış kıyafetimi giyerek havuzun başına gittim. Spor kompleksine girdiğimizde bikini ve mayolarla yüzen bayanlar vardı. Ardından havuza girmeye hazırlanırken bir görevli bayan geldi ve bana bu kıyafetle havuza giremeyeceğimi söyledi" diye konuştu.
Kendisine yapılanın çok ağrına gittiğini söyleyen Neşe Sanioğlu, "Ben hiçbir yerde böyle bir şey görmedim. Orada bir kural yok. Çünkü kıyafetlerin tamamı farklı ve değişikti. Eğer oranın kuralı haşemaysa onu da giyerdim. Benim açımdan bir sakınca yok elbette. Orada havuza girebilecek her türlü kıyafet vardı. Benim kıyafetimi beğenmediler. Kumaşına dahi baktılar. Orada işgüzarlıktan ziyade iş bilmemezlik vardı. Fakat biri bilmiyor öbürü de mi bilmiyor, onu da geçtik tesisin müdürüde mi bilmiyor? Burası Türkiye, her isteyen istediğini giyer, üstelikte hanımlar seansında kıyafet sınırlaması çok ağrıma gitti. Burada gördüğüm bir işletmenin nasıl işletileceğini, nasıl davranılacağını bilmiyorlar" dedi.
Fatsa Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Anlayan ise Neşe Sanioğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek, iddiaları yalanladı. Havuzu kadın ve erkeklerin ayrı günlerde kullandırdıklarını dile getiren Başkan Anlayan, "Havuzumuzun belli kurulları vardır. Bu bağlamda havuzumuza bonesiz, mayosuz, şortsuz ve haşemasız kimse giremez. Kurallar açıktır. Mayo yasağı kesinlikle doğru değildir. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki mayo, şort ve haşemayı isteyen istediği gibi giyerek tercih edebilir. Özellikle iç çamaşırı yasaktır. Spor kompleksi tesisimizde kesinlikle mayo yasağı yoktur. Bundan sonra da bu kurallar geçerli olacaktır. Tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.
Başkan Anlayan, tesisin ilçe dışında Samsun ve Giresun'a da hitap ettiğini belirterek, "Bu bölgede bu içerikte ve özellikte ilk ve tek olan spor kompleksimiz açıldığı günden bu zamana kadar hizmet vermektedir. Tüm bölge halkımızı buraya davet ediyorum" diye konuştu.