ÇANAKKALE Koza Gençlik Derneği ile Çanakkale Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin ortağı olduğu 'Su Altında Engel Yok Projesi' kapsamında 30 fiziksel ve hafif zihinsel engelliye, yüzme ve tüplü dalış eğitimi verilmeye başlandı.
Özel eğitim uzmanı ve yüzme eğitmeni Ümit Özyayla ile 30 gönüllü eğitmenin görev alacağı projeyle sosyal hayata adaptasyonlarının sağlanması hedeflenen 30 fiziksel ve hafif zihinsel engelli, Anafartalar Kapalı Yüzme Havuzu'nda suyla tanıştı. Önce suda yapacakları hareketler gösterilen engelliler, daha sonra da havuza girdi. Havuzun kenarına tutunarak eğitmen Ümit Özyayla kontrolünde yüzme hareketleri yapan engellilerin mutluluğu yüzlerinden okundu. Eğitime annesi Süreyya Oğuz tarafından tekerlekli sandalyesiyle getirilen Duru Oğuz da havuza girdi.
Ümit Özyayla, eğitimin perşembe, cumartesi ve pazar günleri verileceğini ve 6 ay süreceğini belirterek "Her engelliye bir eğitmen düşüyor. Bugün ilk kez havuza girdiler. 3 ay yüzme eğitimi aldıktan sonra tüple dalış eğitimini vereceğiz" dedi.
Çanakkale Koza Gençlik Derneği Aşbaşkanı Celil Kankaya da projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini söyledi.