Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () TÜRK Hava Yolları (THY) Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde 4-11 Mayıs tarihleri arasında yapılan 25' nci Uluslararası Havayolları Satranç Turnuvası'nda dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri dağıtıldı.

12 ülkeden toplam 72 yarışmacının katıldığı turnuvada birinciliği Emirates alırken, ikinciliği Singapore Air, üçüncülüğü de Air Astana havayolu şirketleri kazandı. Akgün Otel'de yapılan ödül törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Uluslararası Satranç Federasyonu As Başkanı Ali Nihat Yazıcı ile Türk ve yabancı havayolları şirketi temsilcileri katıldı.

"KATILIMDAN MEMNUNUM"

Törende konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı ve THY Spor Kulubü Başkanı Ahmet Bolat düzenledikleri bu turna sayesinde Satranç Federasyonunun Türkiye'de çok iyi işler yapmış olduğunun farkına vardıklarını ifade ederek" Arkadaşlar bana bu organizasyonu ilk teklif ettiğinde bu kadar katılım olacağını,bu turnuvaya katılanların da bu kadar mutlu ayrılacağını düşünmemiştim. Ama orginazötör arkadaşlara hem katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Gördüm çok güzel bir olay başarmışız bundan dolayı herkes çok teşekkür ediyorum.Bundan sonra ödül töreni başlayacak.Bugün ve yarın ülkelerine dönecek yarışmacılara sağsağlim dönmelerini ve iyi yolculuklar diliyorum" diye konuştu

EMİRATES BİRİNCİ

12 ülkeden toplam 72 yarışmacının katıldığı turnuvanın birincisi Emirates olurken, ikinciliği Singapore Air, üçüncülüğü de Air Astana havayolu şirketleri kazandı.Turnuvada Board Awards Masa kategorisinde Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Selçuk Kılıç ise birinci oldu.

Yıldırım Turnuva kategorisinde ise birinciliğe Ling Kay Soon, ikinciliğe Mukhtar Kaken, üçüncülüğe de Emre Arpa layık görüldü. Veteranlar kategorisinde ise Eitan BirenBoim birinci olurken, ikincilik ödülünü Fauzan Kosim Muhali üçüncülüğü Jeffrey Lim Seong Kong kazandı.