İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () ATATÜRK Havalimanı’nda bir grup, ellerinde 5 farklı dilde yazılmış dövizlerle İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını protesto etti.

Dış Hatlar Geliş Terminali’nde toplanan 7 kişilik grup Türkiye’ye gelen yabancı turistlere yönelik olarak hazırladıkları dövizlerle dünyanın bu konuya sessiz kalmamalarını istedi.  Grup adına  konuşap ve öğretmen olduğunu belirten Umut Yanlık, şöyle konuştu:

 “Biz mahalleden okuldan tanışan herhangi insanlarız. Biz özellikle dış hatlardan gelen yolculara dönük 5 farklı dilde pankart hazırladık. Hepsi ortak şeyi söylüyor. Gelen insanlara şunu söylüyor: 'Sizin geldiğiniz yerlerde vicdandan insanlıktan eser kaldı mı?' İkinci soru ise 'Siz İsrail’in bu vahşetine karşı sessiz kalanlardan mı olacaksınız?' Siyonizmin ortak bir tekniği var; ‘Zulmet ama mazlum gibi görün’. Biz bu yalanı ortaya çıkarmak için eylem yapıyoruz. Şunu soralım, ‘Ey dünya insanları dünyanın dört bir tarafından geliyorsunuz. İsrail’in saldırısına karşı dünya kör, sağır, duyarsız. Sizin geldiğiniz yerlerde insanlık varsa biz onu özledik.’ Bunu iletmek istiyoruz."

PROTESTODAN SONRA HAVALİMANINDAN AYRIDILAR

Açıklamanın ardından Havalimanı emniyet müdürlüğü yetkilileri, eylemlerini sona erdirmeleri yönünde grup üyelerini uyardı. Emniyet yetkilisinin daveti üzerine havalimanının dışına çıkmayı kabul eden grup, ellerinde taşıdıkları ve 5 farklı dilde yazılmış İsrail'i protesto içerikli dövizleri, yurtdışından gelen yolculara göstererek alanı terkettiler.

(FOTOĞRAF)