ÇORUM Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda, pervanesi ahşap ve elyaftan, gövdesi demirden yapılan tek kişilik helikopter ilgi çekti. Havadan ilaçlamada kullanılmak için Çorumlu bir mucit tarafından yapılan helikoptere ziyaretçiler yakın ilgi gösterdi. 
Çorum'da bugün Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı açıldı. Fuarada, Sungurlu İlçesi'nden katılan oto yedek parça dükkanı sahibi 65 yaşındaki Ahmet Koca’nın yaptığı 4 metre uzunluğunda tek kişilik helikopter ilgi odağı oldu. Ahmet Koca, "Yağışlı havalarda çiftçi çamur nedeniyle tarlasını ilaçlamak için arazisine giremiyor. Ben de havadan ilaçlama yapılabilmesi için böyle birşey tasarlayıp yaptım" dedi.
Helikopterin motorunu ve bazı parçalarını 5 bin TL'ye Ankara’da hurdacıdan temin ettiğini ve 2 yıl gibi bir sürede tamamlayıp hazır gele getirdiğini belirten Ahmet Koca, "Birkaç defa uçuş denedim ama motorun gücü yetmedi. 40 beygir motor gücü var. Dolayısıyla 200 kilo ağırlığındaki bu helikopteri kaldıramıyor. 100 beygir gücünde bir motor lazım. O motoru alıp taktığımda havadan ilaçlama yapacağım" diye konuştu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım Hayvancılık, Gıda Fuarı'na 40 ilden 400 firma yer aldı. Fuar açılışına Çorum Vali Sabri Başköy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muharrem Sarıaslan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, birlik başkanları ve davetliler katıldı. Fuar açılışında bir konuşma yapan Vali Sabri Başköy, fuarların üretilenle talep edilenleri bir araya getiren platformlar olduğunu söyledi.