Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA ve Gazipaşa havalimanlarında bu yılın ilk 5 ayında yaklaşık 7.5 milyonluk yolcu trafiği yaşandı. Türkiye'nin en yoğun üçüncü havalimanı olan Antalya'da yolcu trafiğinin büyük bölümünü dış hat uçuşları oluşturdu.
Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Antalya Havalimanı'nda 2014 yılının ilk 5 ayında yaşanan yolcu trafiği 7 milyon 345 bin 964 oldu. Geçen yılın aynı döneminde 6 milyon 924 bin 648 yolcuya hizmet veren Antalya Havalimanı'nda bu yılki yolcu artışı yüzde 6 oldu. Yolcu trafiğinin büyük bölümünü dış hat uçuşları oluşturdu.
GAZİPAŞA UÇUŞA GEÇTİ
2009 yılında uçuşlara açılan Gazipaşa Havalimanı ise bu yılın ilk 5 aylık döneminde 160 bin 795 yolcuya hizmet verdi. Geçen yılın aynı döneminde yolcu trafiğinin 66 bin olduğu Gazipaşa Havalimanı'nda hava trafiğinde yüzde 143'lük artış meydana geldi. Antalya Havalimanı'ndakinin aksine Gazipaşa'daki uçuşların büyük çoğunluğunu iç hat uçuşları oluşturdu.
Antalya ve Gazipaşa havalimanlarında ilk 5 ayda oluşan yolcu trafiği ise toplamda 7 milyon 506 bin 759 oldu. Her iki havalimanının hizmet verdiği yolcu trafiği Bulgaristan, Sırbistan, Danimarka, Kırgızistan, Norveç ve İrlanda gibi ülkelerin nüfusunu geçti.
EN YOĞUN ÜÇÜNCÜ LİMAN
Antalya Havalimanı, DHMİ'nin verilerine göre, İstanbul'daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından sonra Türkiye'nin en yoğun yolcu trafiği yaşanan üçüncü havalimanı oldu. Diğer yandan, Antalya Havalimanı'ndaki yolcu trafiğinde 2007 yılına oranla ciddi anlamda bir artış yaşandı. 2007 yılında yolcu trafiğinin 4 milyon 173 bin 731 olduğu Antalya, son verilerle bu rakamı da neredeyse ikiye katladı.
HAZİRANDA REKOR KIRILDI
Ayrıca, Antalya Havalimanı haziran ayında tarihi bir rekora imza atmıştı. DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı açıklamada, Antalya Havalimanı'nın 21 Haziran'da 971 uçak ve 169 bin 122 yolcuya hizmet vererek tarihi bir rekor kırdığını açıklamıştı.

FOTOĞRAFLI