Türkiye sivil havacılığının yer hizmetleri kuruluşlarından Çelebi Hava Servisi A.Ş, işitme engelli yolculara hizmet verebilmek için yolcu hizmetleri personeline işaret dili eğitimlerine başladı.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çelebi Havacılık Holding İnsan Kaynakları Başkanı Derya Tekin Yusuf şunları söyledi:
"Türkiye genelinde 170 Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) yolcu hizmetleri personeli, bu kapsamda özel programlarda eğitilerek, sertifikalandırıldı. Engelsiz Havalimanı Projesi'ne de önemli katkı sağlayan bu eğitimler, periyodik olarak sürdürülecek. ÇHS'de, eğitim almış personele yönelik, Yer Hizmetleri'ne özel "İşaret Dili Eğitim Modülü" de hazırlanarak, uygulamaya konuldu. İşitme Engelliler Federasyonu ve ÇHS işbirliği ile hazırlanan bu modül ile Çelebi, havacılık sektöründe yine bir ilki gerçekleştirmiş oldu.
Çelebi Hava Servisi A.Ş.'nin 'Engelleri Kaldırma' projelerinde gösterdiği yoğun çaba, İşitme Engelliler Federasyonu'nun düzenlediği, 'İşitme Engelliler İçin Türkiye'nin İlkleri Ödülleri'ne layık bulundu.