Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), greve katılan üyelerinden çalışmalarından verim alınamadığı gerekçesiyle savunma isteyen THY yönetimine geçtiğimiz hafta gönderdiği kınama yazısıyla ilgili açıklama yaptı. 
Hava-İş Sendikasının açıklamasında yapılan uyarının dikkate alındığı ve bu tür hukuksuz uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiği bildirildi.
Hava-İş Sendikası'nın, THY A.O. yönetiminin üyelerini cezalandırmaya yönelik savunma talep etmemeleri, talep edilen savunmaların somut olaylara dayalı olması gerektiğini vurguladığı açıkması şöyle:

"THY A.O. yönetiminin, greve katılan bir kısım üyelerimizden 'çalışmalarından verim alınamamakta ve hizmetinden istifade edilememektedir' ifadeleriyle konu hakkında savunma istemeleri üzerine, 22.05.20014 tarihli yazımızla THY A.O. yönetimini şiddetle kınadığımızı, yapılan bu hukuksuz işlemlerin bir an önce sona erdirilmesi konusunda yasal ve sendikal hakları kullanacağımızı belirtmiştik.
THY A.O. yönetimi, yapmış olduğumuz bu uyarıyı dikkate almış ve söz konusu savunmaların özellikle greve katılan personelden seçilmediklerini ve greve katılan personele özel bir muamele göstermediklerini, savunmaların grev ile bir ilgisinin olmadığını beyan etmişlerdir. Ancak hangi sebeple de savunma istediklerini açıklamamışlardır.
Üyelerimizin, veriminin beklenen düzeyde olmadığı tespit ve iddiası; açık, ayrıntılı, somut isnatların olmadığı, genelleştirilmiş önyargılı bir değerlendirme olması nedeniyle, üyelerimizin hukuki anlamda yeterli bir savunma vermeleri mümkün olmamaktadır. Bu konuda verimsizliğin hangi dönemlerde ve hangi ölçüm araçları ve yöntemleri kullanılarak belirlendiğinin bildirilmesi ve en önemlisi de somut olaylara dayandırılması gerekmektedir.
Üyelerimizden 'çalışmalarından verim alınamamakta ve hizmetinden istifade edilememektedir' ifadeleriyle üyelerimizden savunma istemeleri, hukuka aykırı olup bu duruma bir an önce son verilmesini talep ediyoruz."
FK