Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 'Hatay Kardeşlik Sofrası' adı altında düzenlenen iftar programı, kentte yaşayan farklı inanç ve görüşteki din temsilcilerini bir araya getirdi.

Geçen yıl 'Yeryüzü Sofrası' adı altında, bu yıl ise isim değiştirilerek 'Hatay Kardeşlik Sofrası' adı ile düzenlenen iftar programında yaklaşık 10 bin kişi birlikte oruç açtı. Hatay'daki barış ve kardeşlik ortamının dünyaya örnek olması gerektiğini belirten Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, Hatay'ın son derece örnek bir şehir olduğunu ve örnekliğin tüm Ortadoğu coğrafyasına da yayılmasını temenni ettiklerini söyledi. Filistin halkının yanında olduklarını da aktaran Yeral, İsrail'in yenilgiye uğraması için gece gündüz dua ettiklerini kaydetti.

Hatay Nusevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu ise, Hatay'daki barış ortamını örnek göstererek, dünyada yaşanan her türlü zulme karşı mazlumların yanında yer aldıklarını ve dualarının onlarla olduğunu açıkladı.

İftara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI