HATAY'ın Hassa, Yayladığı ve Belen İlçeleri'nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, Antakya-Samandağ Karayolu da ulaşıma kapandı.
Hassa'da bu sabah okula giden öğrenciler öğretmenlerinin 'bugün okullar tatil' sözüyle tekrar evlerine döndü. Kaymakamlık, ilçedeki ilkokul, ortaokul ve liselerin kar nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. İlçeye bağlı 14 köy yolu da ulaşıma kapandı. Yetkililer, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ve karayolları ekiplerinin aralıksız çalıştığını belirttiler.
Yayladağı İlçesi'nde sabaha karşı başlayan kar yağışı halen devam ederken, ilçe genelindeki tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi. İlçede kapanan köy yolları ise ekiplerin çalışması sonucu açıldı. Antakya-Samandağ Karayolu'nun da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı ve yolun açılması için karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Diğer taraftan belediye hoparlörlerinden sık sık yapılan anonslarla sürücüler trafiğe çıkmadan önce zincirlerini takmaları yönünde uyarılıyor. Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırkentte ise kar yağışı nedeniyle herhangi bir sorun olmadığı bildirildi.
Kar yağışının etkili olduğu Hatay'ın bir diğer ilçesi ise Belen. Yoğun kar yağışı nedeniyle E-91 Karayolu'nun Kıcı Mevkii sabah saat 06.00 sıralarında ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonunda kısa sürede yol ulaşıma açılırken, ilçeye bağlı Kıcı, Kömürçukuru ve Benlideresi Köyleri'nde de okullar 1 gün süreyle tatil edildi.