ZİNCİRSİZ ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN YOK
Kar yağışının etkili olması nedeniyle Yayladağı Antakya arasında yolcu taşıyan minibüsler yollarda kaldı. Trafik ekipleri yollarda denetimleri artırdı. Ulaşımın güçlükle sağlandığı Antakya-Yayladağı Karayolu'nda önlem alan trafik polisleri zincirsiz araçların geçişine izin vermedi.
KARI FIRSAT BİLİP AVA ÇIKTILAR
Hatay'ın Harbiye Beldesi ve yüksek mahallelerinde kar yağışı etkili olurken başta çocuklar olmak üzere evlerinden çıkan vatandaşlar kar topu oynadı. Bazı vatandaşlar ise yüksek kesimlere çıkıp karın altında hatıra fotoğrafı çektirdi. Av tutkunları da kar yağışını fırsat bilip tüfeklerini alıp ava çıktı.
VALİLİKTEN TATİL AÇIKLAMASI
Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı bazı ilçelerde okulların tatil edilmesine neden oldu. Konuyla ilgili olarak Hatay Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"İlimiz Yayladağı, Altınözü ve Hassa İlçeleri'nde bulunan okul öncesi, ilk ve orta dereceli tüm okullar ile Belen İlçesine bağlı Kömürçukuru, Benlideresi, Kıcı Köyleri, Antakya İlçesine bağlı Mansurlu, Gökçegöz ve Akcurun Köyleri'nde bulunan ilk ve ortaokullarda; gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile, buzlanmanın araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, İlçe Hıfzıssıhha Kurulları'nın almış olduğu karar doğrultusunda adı geçen okullarımızda eğitim-öğretime 11 Aralık 2013 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmiştir."