HATAY'da uzun zamandır devam eden arıza nedeniyle Antakya Belediyesi, su sıkıntısı yaşanan mahallelere itfaiye ve arazözlerle su servisi yapmaya başladı.
4 ayrı merkezden su ishale hattı olan Hatay'da yaklaşık 1 ay önce başlayan su sıkıntısı çözülemedi. Serinyol Beldesi'nden kente verilen su ishale hattının bakımda olması, Harbiye Beldesi'nden gelen hattaki su kaçağının halen bulunamaması nedeniyle 10 mahallede sular akmıyor. Antakya Belediyesi yetkilileri arızaların giderilmesi için ekiplerin aralıksız olarak çalıştığını belirtirken, artan şikayetler nedeniyle su sıkıntısının yaşandığı mahallelerde itfaiye ve arazözlerle su servisi yapılıyor.
Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşlar ellerinde su bidonlarıyla itfaiye araçlarının gelmesini beklerken, zaman zaman sırada bekleyenler arasında tartışmalar yaşanıyor.
Yaklaşık 1 aydır suların akmadığını öne sürerek mağdur durumda olduklarını söyleyen vatandaşlar; "Medeniyetler şehrinde susuz kaldık. 21'nci yüzyılın Türkiye'sinde, büyükşehir olacak bir kentte su bulamadığımız için çamaşırlarımızı yıkayamıyoruz. Bulaşıklarımızı leğenlerde yıkıyoruz. Köy çeşmelerinde bekleyen insanlar gibi itfaiye araçlarının önünde ellerimizde bidonlarla su sırasına giriyoruz. İçecek su ihtiyacımızı marketlerden aldığımız sularla karşılamaya çalışıyoruz" sözleriyle mağduriyetlerini dile getirdiler.