HATAY Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine uygulamalı kimyasal gaz ve gaz maskelerinin kullanımıyla ilgili uygulamalı eğitim verildi.
Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim gören 2'nci sınıf öğrencileri için 'Silah Bilgisi ve Atış Uygulamaları' dersinde yer alan 'Polislik Hizmetlerinde Kimyasal Gazların ve Gaz Maskelerinin Kullanımı' konusu hakkında uygulamalı ders yapıldı. Hatay Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Yaşar Kozanoğlu tarafından öğrencilere söz konusu konularda bilgilendirmede bulunuldu. Meslek Yüksek Okulu'nun Toplantı Salonu'ndaki dersin ardından okul bahçesinde uygulama yapıldı. Komiser Yardımcısı Yaşar Kozanoğlu, teorik olarak aktardığı gaz kullanımı ve gazın etkilerini uygulamalı olarak göstermek için öğrencilerin bulunduğu bölgeye gaz bombası atıldı. Gaza maruz kalan polis adayları da zor anlar yaşadı. Kimisi kaçarken kimileri de kıyafetleriyle yüzlerini gizlemeye çalıştı.
GAZ FİŞEĞİYLE ÖLMÜŞTÜ
Öte yandan Hatay'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Abdullah Cömert'in başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu öldüğü Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinleşmişti.