ANTAKYA Gazeteciler Cemiyeti, basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklanmasını Hatay Emniyet Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle protesto edip, kalemlerini bıraktılar.
İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yapan Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, emniyetin kapılarının gazetecilere kapatılmasının halkın sağlıklı bilgiye erişmesini engellediğini belirterek, "Demokrasilerde, 'Sen buraya giremezsin, bunu yazamazsın' gibi dayatmalar yoktur. Gazeteciler toplumun bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkı için kamu görevi görür. Ve bu nedenle sade vatandaştan farklı olarak birçok kurum ve kuruluşa girebilir. Ülke gündeminin 'hırsızlık', 'yolsuzluk' gibi son derece ağır ithamlarla meşgul olduğu bugünlerde yayımlanan genelge son derece manidardır. Yayımlanan genelge ile kamunun haber alma hakkının engelleniyor olmasını ne yazık ki tek kelime ile nitelendirebiliyoruz. Bu karar sansürdür, basın özgürlüğüne açık bir müdahaledir" diye konuştu.
Toplumun gerçekleri görmeye, öğrenmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu ifade eden Abdullahoğlu genelgenin iptali için dava açacaklarını, genelgeyi protesto etmek amacıyla da 10 Ocak'ta Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamayacaklarını söyledi.