HATAY'ın merkez Antakya İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Hatay Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.
Antakya Savon Otelde düzenlenen resepsiyonda davetliler, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Eşi Zehra Lekesiz tarafından kapıda karşılandı. Resepsiyonda konuşan Vali Lekesiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu 29 Ekim 1923'ün milletin tarihinde dönüm noktası olduğunu kaydederek, "Daha güzel yarınlar için hayatın her alanında, sevginin, barışın ve hoşgörünün yüceltilmesi millete, devlete ve demokrasiye olan inancın her şartta korunması gerekmektedir. Hatay farklı görüş, düşüncelerin, inanç ve geleneklerin yüzyıllardır barış içinde yaşamasının en güzel örneğidir. Bu konuda Hataylıların sevgi, barış, hoşgörü adına yüzyıllardır sergilediği bu örnek tutum ve davranış biçiminin neticesinde yaşatılan iklim hem ilimizin hem de ülkemizin yüzünü ağartmaktadır. Farklılıklarımız dışlama, yok sayma ve kültürel bölünme değil tam tersine demokratik zenginliğin bir göstergesi olarak anılmalıdır" dedi.
Lekesiz, konuşmasının ardından protokol üyeleri ve şehit yakınlarıyla Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı dolayısıyla pasta kesti. Lekesiz kesilen pastadan şehit yakınlarına ikram etti.
Resepsiyona, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.