Necati MALDAR/SÖKE(Aydın), ()- AYDIN'ın Söke İlçesi'nde aşırı kilo kaybı ve bağırsaklarındaki rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden izinsiz ayrılan 54 yaşındaki İbrahim Battal, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.
Söke Belediyesi'nden emekli olduktan sonra hayvan pazarında çaycılık yapan İbrahim Battal, 3 ay önce rahatsızlanınca yakınları tarafından Fehime-Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Aşırı kilo kaybeden ve bağırsaklarında sorun olan Battal, Dahiliye Servisi'ne yatırılarak, tedavi altına alındı. Battal, geçer pazartesi günü refakatçisinin kısa biri süreliğine yanından ayrılmasını fırsat bilip, hastane yetkililerinin bilgisi olmadan ayrıldı. Battal'ın yatağında olmadığını farkeden doktor ve hemşireler, hastane ve bahçesindeki aramalarına rağmen ulaşamayınca durumu yakınlarına bildirdi. Bunun üzerine Battal'ın Cumhuriyet Mahallesi, Şensoy Sokak'taki evine giden yakınları mutfakta, yerdeki hareketsiz halde bulup, durumu 112 Acil servise bildirdi. Sevk edilen sağlık ekipleri, Battal'ın öldüğünü belirledi.
Battal'ın ölüm haberi emekli olduğu belediyedeki ve çaycılık yaptığı hayvan pazarındaki arkadaşları ile yakınlarını yasa boğdu. Hastalığına bağlı kalp krizinden öldüğü belirlenen Battal'ın cenazesi, Abdullah Yavuz Camii'nde kılınan namaz ardından Granta Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI