Korkmaz, boynunda takılı 'dren' (ameliyat alanında oluşan sızmaların vakumla dışarıya çıkmasını sağlayan plastik boru) ile hastaneden adliyeye giderek, hemşire ve doktor hakkında 'hakaret' ve 'tehdit' suçlamasıyla şikayette bulundu.

Emekli TIR şoförü Haşim Korkmaz,Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde guatr ameliyatı oldu. Korkmaz, ameliyatın ardından kendisini ziyarete gelen boşandığı eşiyle hastanede tartıştı. Korkmaz, iddiaya göre odada başka bir hastayla ilgilinen hemşirenin sessiz olmasını istemesi üzerine sinirlendi. Hemşire ve daha sonra odaya gelen Dr. Gökhan Yılmaz ile tartışan Haşim Korkmaz, boynunda takılı olan 'dren' ile hastanede çıktı. Haşim Korkmaz, adliyeye gidip hemşire ve doktor hakkında, 'hakaret' ve 'tehdit' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Haşim Korkmaz, "Boşandığım eşim geldi yanıma. Onunla konuşurken sinirlendim ve küfür ettim. Hemşire, 'Bana mı ediyorsun?' dedi. Ben, 'Seninle işim yok. Burada bir bayan var. Onunla konuşuyorum ama yine de özür dilerim sizden' dedim. 10 dakika sonra odaya gelerek, 'Seni hastaneden attırırım' diye tehditler savurmaya başladı. O öyle deyince ben başladım bağırmaya çağırmaya. 2 saat sonra doktor geldi. 'Ben Ardahanlıyım, seni burada yatırtmam. Adam gibi yatıyorsan yat yoksa çık git' gibi şeyler söyledi. Ben de geldim savcılığa şikayette bulundum" dedi.

Haşim Korkmaz, şikayetinin ardından yeniden aynı hastaneye dönerek tedavisini sürdürdü.

Dr. Gökhan Yılmaz ise hastanın hemşireyle tartışmasından sonra odaya gittiğini ve hastayı sakinleştirmeye çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bana da küfür etmeye başladı. 'Ben gideceğim' dedi. Tedavisini bitirip göndereceğimi söyledim. İğnelerini yaptırmadı, kanını aldırmadı. Ben de tedavisini yaptırmadığına ilişkin tutanak tuttum. Sonra tekrar geri geldi. Hastayı, hastanemizin ek binasındaki başka bir doktora sevkini yaptık. Psikolojik rahatsız olduğunu öğrendik. Hemşire ve bir sağlık memuru kendisinden şikayetçi oldu. Ben şikayetçi olmadım. İddia ettiği gibi kendisine hakaretlerde bulunmadım."