TEKİRDAĞ’ın Çorlu Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen yangın tatbikatında ortaya çıkan görüntüler, gerçeğini aratmadı.
Çorlu Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan 300 Yataklı Devlet Hastanesi’nde, yönetim tarafından Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürülğü’nün desteğiyle yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği, hastanenin psikiyatri, dahiliye, nöroloji ve çocuk servislerinde yangın çıktı. Yangın alarmının verilmesinin ardından kısa sürede olay yerine polis, itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, senaryo gereği mahsur kalan hastaları kurtardı. Sedyeye alınan hastalar ambulansla başka hastaneye nakledildi.
Çorlu Devlet Hastanesi Yöneticisi Ali Cengiz Kalkan, tatbikatın her yıl düzenli olarak yapıldığını belirterek, "Hastanemiz yeni yerine taşınmasının ardından bu yıl da ‘Hastane Acil Eylem Planı Tahliye Tatbikatını’ gerçekleştirdik. Senaryo gereği hastanenin dört bölümünde yangın çıkıyor. Yangın çıkmasıyla hastaların tahliyesinin yapılmasının ardından itfaiye gelip yangına müdahale ederken bazı hastaları da kurtarıyor. Bu tatbikat öncesi hastanede yatan hastalarımızın panik yapmamaları için önceden uyarı anonslar yaptık. Tatbikatımız da başarıyla sonuçlandı" dedi.