Süleyman KAYA/İSTANBUL,() İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan işçiler, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı virüsüne yakalanarak hayatını kaybeden Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Süleyman Demirel Tıp Merkezi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda çalışan Recep Tepe için eylem yaptı. İşçiler, “Taşeron işçi olmak istemiyoruz", "İşçi ölümleri son bulsun” diye slogan attı.
Taşeron şirket işçisi Recep Tepe’nin çalıştığı Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Süleyman Demirel Tıp Merkezi Mikrobiyoloji laboratuvarında KKKA hastalığı virüsüne yakalanarak ölmesi üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan yaklaşık 50 işçi bir araya geldi. Hastane bahçesinde saat 12.30 sıralarında toplanan taşeron işçiler, ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Öldürmeye Devam Ediyor, Önlem Almak İçin Kaç Kişinin Ölmesini Bekliyorsunuz’ yazılı döviz açtı. İşçiler, “Taşeron işçi olmak istemiyoruz, işçi ölümleri son bulsun”  sloganları attı.
İşçiler adına basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası İşyeri Temsilcisi Dr. Coşkun Canıvar yaptı. Açıklamada, "Tıbbi materyallerin örnek alımından, taşınması, çalışılması ve imha edilmesine kadar her aşama ciddi riskler taşımaktadır. Bu aşamada çalışan hasta bakıcı, hemşire, doktor, laborant, tıbbi sekreter, temizlik işçisi risk altında çalışmaktadır. Hastanelerde iş sağlığı ve güvenliği alınmalıdır. Bu bir iş cinayetidir." denildi.
Ölen Recep Tepe’nin taşeron şirkette işçi olarak çalıştığı bildirildi. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler sessiz bir şekilde hastanedeki görev yerlerine gitti.
(BB) (FOTOĞRAFLI)