DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde bebek kaçırma tatbikatı yapıldı. 'Pembe kod' diye tanımlanan tatbikatta kadın doğum servisinde yatan bir annenin bebeğinin kaçırılması canlandırıldı.
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde planlı gerçekleştirilmesi gereken 'pembe kod' ve 'beyaz kod' tatbikatları yapıldı. Pembe kod tatbikatında, kadın doğum servisinde yatan bir annenin yeni doğmuş bebeğinin kaçırılması canlandırıldı. Senaryo gereği, bir hastane görevlisi servise girerek yeni doğum yapan birinin bebeğini kaçırma girişiminde bulundu. Tatbikatta pembe kodla ilgili sorumlular bebeğin kaçırılmasını tespit edip, anons yaptı. Anonsla birlikte hastanenin tüm kapıları kapatıldı, güvenlik kameraları izlendi ve bebeği kaçıran kişi hastanede yakalandı. Tatbikatta, şüpheli, hastane polisi tarafından kontrol edilirken, sağlık ekipleri de kaçırılan bebeği servise getirip sağlık durumunu kontrol etti. Kaçırılma olayı adli birimlere iletildi.
Beyaz kod tatbikatında ise hastanede tedavi gören hasta ve yakınlarının ilgi gösterilmediğini ileri sürerek hastane çalışanlarına tepki göstermesi ve tartışma yaşanması canlandırıldı. Tatbikatta, hasta yakınları personele tepki gösterince birim hemşiresi beyaz kod anonsu yaptı. Olay yerine gelen hastane güvenlik birimleri olaya müdahale ederek hasta ve yakınlarını sakinleştirip güvenliği sağladı. Ardından beyaz kod sorumluları tarafından gerekli tutanaklar hazırlanıp, adli takip için savcılığa bildirildi.
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Kalite Yönetim Birimi Yöneticisi Doç.Dr. İsmail Sarı, kaliteli sağlık hizmetinin sürekliliğini sağlamak için belirli dönemlerde kodlarla ilgili tatbikatlar yaparak hastane personelinin hazır olmasını sağladıklarını söyledi.