İZMİR'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde fiziki koşullarıın yetersiz olduğu H ve J blokların yıkılarak yerine 5 katlı Acil ve Yoğun Bakım Binası yapılması için düğmeye basıldı. Ancak bu proje için hastane bahçesinde yetişkin 13 ağacın kesilmesi, çevredekilerin tepkisine neden oldu.
Ege Bölgesi’ne hizmet veren Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin bahçesindeki ağaçların kesildiğini gören çevredekiler, tepki gösterdi şikayet telefonları yağdırdı. Bunun üzerine yapılan incelemede ağaçların kesilmesi için İzmir Orman Bölge Müdürülüğü’nden izin alındığı ortaya çıktı. Çam fıstığı, akasya, palmiye olmak üzere toplam 13 ağacın kesildiği belirlenirken, Orman Bölge Müdürlüğü Gaziemir Orman İşletme Şefliği tarafından hazırlanan raporda, "Maliye hazinesine ait taşınmaz üzerinde bulunan alanda yeni yapılacak Acil Yoğun Bakım Bloğu’nun inşaat alanına isabet 13 adet ağacın hastane yönetimi tarafından başka yere tasınmak istenmesine rağmen, ağaçların yaşları ve durumları nedeniyle taşınması mümkün olmayıp kesilmesi tarafımızca uygun görülmüştür" denildi.
İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hasatalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Murat Balanlı da şunları söyledi:
"Hastanemizin H ve J bolaklarının yıkılarak yerine yapılacak 5 katlı binada yeni Acil ve Yoğun bakım üniteleri toplanacak. Toplam 8 bin 80 metrekare kapalı alan kazanacağız. Binanın tamamlanması ile yoğun bakım ünitesi yönetmeliklere uygun fiziki standartlara kavuşacak. 80 olan yeni doğan bakım yatak sayısı 100, çocuk yoğun bakım yatak sayısı da 12 iken 24’e çıkacak. Yeni doğan klinikleri içersinde TPN, anne sütü bankası, emzirme ve eğitim odaları olacağından hizmet bütünlüğü sağlanacak. Hemotoloji ve Onkoloji kliniği hasta odaları nitelikli ve tek yataklı olacak. Hastanemizin tüm laboratuvar hizmetleri de tek yerden sağlanmış olacak. Biz tek bir ağacın kesilmesine karşıyız. Hatta proje kapsamına girmeyen ağaçları da koruduk. Kesilen ağaçların canlı taşınmasından yanaydık. Fakat Orman bölge Müdürlüğü yetkilileri ağaçların taşınmanın yaşları ve durumlarından ötürü mümkün olmadığı yolunda rapor verdi. Her şey yasalara uygun yapıldı."