Taylan YILDIRIM- Mücahit BEKTAŞ/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'nin Gökçeada açıkları merkez üssü olan Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki depremde en fazla etkilenen yerlerden birisi ise Yenice İlçesi oldu. İlçede yenilenmesi kararı verilen Devlet Hastanesi de duvarlarındaki derin çatlaklar nedeniyle boşaltıldı. Hastanenin bahçesine sahra hastanesi kuruldu.
Yenice Devlet Hastanesi, depremde oluşan çatlaklardan dolayı boşaltıldı. Acil serviste bulunan 6 hasta, ilk olarak bahçeye çıkartıldı. Ardından da UMKE ekiplerinin bahçede kurduğu çadıra alındı. Acil servisteki tıbbı malzemelerde çadıra taşındı. Hastalardan 6'sı, taburcu edildi. Deprem sonrasında hastaneye gelen hastalara da sahra hastanesinde ilk müdahaleleri yapıldı.
HASTANE İÇİN YENİLEME KARARI VARMIŞ
Yenice Devlet Hastenesi Başhekimi Dr. Emin Daldal, "Sarsıntı ilçemizde, çok güçlü hissedildi. Hastanede de hissedilmesi üzerine boşaltılmasına karar verdik. Hastalarımızın ve personelimizin sağlık durumları iyi" dedi.
Valiliğin gönderdiği teknik ekiple hastanede inceleme yaptıklarını, küçük çatlakları onların da tespit ettiğini anlatan Dr. Daldal, "Onların vereceği rapor doğrultusunda tekrar binaya taşınacağız. Ancak şimdilik artçı depremleri de gözönünde bulundurarak bu çadırda hizmet vereceğiz" diye konuştu.
Bu arada yaklaşık 15 yıldır hizmet veren 25 yataklı hastane için yenileme kararı bulunduğu, 30 yataklı bir hastane yapımı için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

TY,MB (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)