ADANA'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyesi işçiler, 2013'ün son gününde, hastanede taşeron işçi çalıştırılmaması için eylem yaptı.
İş bırakarak hastane polikliniklerinin önünde toplanan çok sayıda işçiye, Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Adana Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi hemşire ve doktorlar da destek verdi. Eylem nedeniyle hastanede acil servis dışında çok sayıda serviste işlem yapılmadı. Bin 800 kişiyi kapsayan yemek, temizlik, otomasyon ve destek hizmetlerinin taşeron firmaya verilmek istenmesine tepki gösteren eylemciler, hastane önünde alkış, ıslık ve düdüklerle üniversite ve hastane yönetimini protesto etti.
'YENİ YILA DİRENEREK GİRİYORUZ'
Halay çekip slogan atan eylemcilere seslenen Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, taşeron sisteminin yoksulluk ve yolsuzluğuna neden olduğunu savundu. Yoksulluk, işsizlik ve eşitsizliğe karşı mücadele ettiklerini belirten Çerkezoğlu, "2013'e veda ederken son sözü de yine direnen emekçiler söylüyor. Yeni yıla, aydınlık bir geleceğe mücadele ederek, açlığa ve yoksulluğa karşı direnerek giriyoruz. Yeni yılda direnişimiz zaferle sonuçlanacak" diye konuştu.
İşçiler, halay çekip slogan atarak eylemlerini sürdürdü.