Seyfettin ARAS / İNEGÖL(BURSA) () - BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde özel bir hastanede Çocuk Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Murat Kaçar, hastanede muayene sırasında bir hasta yakının saldırısına uğrayınca, burnundan aldığı yumruk darbesi ile yaralandı. Veteran kategorisinde 35 kez milli formayı giyen, katıldığı yarışmalarda dünya 2'nciliği ve 3'ncülüğü, Balkan Şampiyonluğu ve Balkan rekorları bulunan Dr. Murat Kaçar tepkisini, "Bu ayın sonunda İzmir'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Milli Forma giyeceğim. Dereceye gireceğime de inanıyorum. Giydiğim forma ile beni döven insanı da mı temsil edeceğim?" diyerek dile getirdi.
Nilüfer Belediye Spor Adına Veteran atletlerde 35 kez milli formayı giyen ve katıldığı uluslararası yarışmalarda dünya 2'ncilği, dünya 3'ncülüğü, Avrupa Şampiyonluğu, Balkan Şampiyonluğu ve Balkan rekorları bulunan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kaçar, görev yaptığı Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde bir çocuk hastanın dedesi A.G. tarafından saldırıya uğradı. 
HASTA MUAYENE EDERKEN YÜZÜNE 2 YUMRUK ATTI
Dün kusma ve yüksek ateş şikayeti ile özel hastaneye getirdiği torununa poliklinikte zamanında bakılmadığını öne süren A.G., hasta muayene eden Dr. Murat Kaçar'ın odasına girip yüzüne iki yumruk attı. Aldığı yumruk darbesi ile burnundan yaralan Kaçar, A.G.'den şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan A.G. gözaltına alınırken, meslek yaşamında ilk kez böyle bir saldırıya maruz kaldığını söyleyen Dr. Kaçar, "Hastaya ilk müdahale acil serviste yapıldı. Durumu iyiydi. Poliklinikte sıra beklerken dedesi olan A.G. odama girip, hasta muayene ederken bana saldırdı. Bunlar çirkin saldırı. Bir hekime bu yapılmamalı. Kendisinden, mesleğim adına şikayetçi oldum" dedi.
Kendisinin veteran atlet olarak 60 yaş üzerinde 35 kez milli formayı giydiğini, katıldığı yarışmalarda, dünya çapında başarılara imza attığını söyleyen Dr. Murat Kaçar, "Ağustos ayının sonunda İzmir'de Avrupa Şampiyonası'na katılacağım. Şimdi ben giydiğim forma ile bana yumruk ile saldıran bu insanı da mı temsil edeceğim. Bu benim zoruma gidecek" dedi.
Bu arada gözaltına alınan ve ifadesinin ardından adliyeye çıkartılan A.G. savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
FOTOĞRAFLI