İZMİR’de, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasında, cezaevindeki hasta mahkum ve tutukluların biran önce tahliye edilmelerini istedi.
Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünde toplanan İHD İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 30 kişi, ellerindeki dövizlerle cezaevi koşullarını protesto etti. Grup adına yapılan basın açıklamasında, şöyle denildi:
"Adalet Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, 2013 yılında 140 bin 520 kişi cezaevlerinde bulunmaktadır. Son 7 yıl içerisinde cezaevlerindeki nüfus 2.5 kat artmıştır. Bugüne kadar 14 hasta mahkum rapor beklediği sırada hayatını kaybetti. Adli tıp kurumu ancak başvuruda buunan 10 kişiden birisine rapor vermektedir. Adalet Bakanlığı ile infaz savcılıklarına 460 kişi rapor için başvuruda bulunmuş, 417 kişinin reddine karar verilmiştir. İHD’nin verilerine göre ise, şu anda 163’ü ağır, toplam 544 hasta mahkum bulunmaktadır. Cezaevlerindeki koşullar insanları bedenen ve psikolojik olarak tehdit etmektedir. Hasta mahkumlar için gerekli olan adli tıp kurumu raporu artık kaldırılmalı, tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan aporlar yeterli olmalıdır. Hastalık nedeniyle cezanın ertelenmesi yetkisi, adli tıp kurumunun tekelinden çıkartılmadılıdır."
Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.