KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce açılan 'Hasta Bakım İşlemleri Kursu' lise ve üniversite mezunu gençlerin yanı sıra ev kadınlarının da iş umudu oldu.
Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Oğul, şu anda 150 gencin eğitim gördüğünü, 150 gencin de sırada beklediğini söyledi. Ahmet Oğul, 1 Nisan Salı günü bitecek olan ve haftanın 5 günü verilen kursu başarıyla bitirenlerin alacakları sertifika ile rehabilitasyon merkezlerinde, bakımevlerinde, hastanelerde, fizik tedavi merkezlerinde, psikiyatri kliniklerinde, diyaliz merkezlerinde, huzurevlerinde, özel eğitim merkezlerinde işe girme imkanı elde edebileceklerini ifade etti.
Kurs öğretmeni Şura Şahin, "Haftanın 5 günü yoğun bir ders programı uyguluyoruz. Şimdilik kursiyerlerimizi teorik olarak bilgilendiriyoruz. Daha sonra uygulama programına geçeceğiz" dedi.
Kursiyer, 2 çocuk annesi Öznur Kurnaz da "Herkes hastaya bakabilir. Ancak bilinçli bakmak önemli. Bu yüzden buradayız. Sertifikamızı aldıHasta bakım kursu iş umudu olduğimizi biliyorum" diye konuştu.

MY(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)