Tahsin GÜNER / ANKARA, () - NEVRUZ Bayramı Ankara Kolej Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte konuşan Hasip Kaplan, Twitter yasağını eleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi ile Barış ve Demokrasi Partisi tarafından organize edilen Nevruz kutlaması Ankara Kolej Meydanı'nda gerçekleştirildi. Çok sayıda kişi nevruz kutlaması için Kolej Meydanı'na geldi. Meydanda toplanan kalabalık nevruz ateşini yakarak üzerinden atladı.

Etkinlikte söz alan BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, Ankara'nın merkezinde nevruz mitingi yaptıklarını dile getirerek, Twitter yasağını eleştirdi. Türkiye'de sömürü düzenini ayakta tutmaya çalışanların herkesi susturmaya çalıştığını savunan Kaplan, "Daha dün Başbakan Twitter'ı susturmaya kalktı. Kalktı diyorum çünkü ne onun ne de onun şahının gücü Twitter'ı susturmaya yetmez. Bir mahkeme kararı bile yok. TİB Başkanlığı Başsavcılık kararı diyor. Bakıyorsunuz o da yok. Türkiye Barolar Birliği başvuruyor böyle bir karar yok. Twitter'ı susturmak diktatör olmanın adıdır" dedi.

Sansür uygulayan diktatörlerin cehenneme gittiğini dile getiren Hasip Kaplan, "Onlara bakarsan ne kadar yanlış yolda olduğunu anlarsın. Siz 21 Mart'ta Türkiye halklarına, sosyal medya, twitter yasağını armağan ettiniz" dedi.

Öcalan'ın Diyarbakır'da yapılan nevruz kutlamasında okunan mesajında barışa şans tanıdığını söyleyen Kaplan, "Ya demokrasi, ya demokrasi, ya özgürlük ya özgürlük. bundan başka çözüm yok. Onlar aşiret devleti gibi davranıyorlar. Twitter'da birisi yanlış yapabilir, hukuk dışı yazabilir. Cezaların şahsiliği prensibi vardır. Gidersiniz bulursunuz, yargıya çıkarırsınız. Ama toptan cezalandırma, kollektif cezalandırma Orta çağ döneminde kaldı" dedi.

 ( (TG)