BALYOZ Davası'nda 3.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Binbaşı Kemalettin Yakar ve Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Hasdal Cezaevi'nde yaşadıkları süreci, yazdıkları kitaplarda anlattı. Türkşen, 'Kardak'ta Kahraman, Hasdal'da Esir', Yakar ise 'Resimlerle Hasdal'da 3 Yıl' adlı kitaplarını okuyucuları için Bodrum Turgutreis'te düzenlenen imza gününde tanıttı ve okuyucuları için imzaladı.
Balyoz Davası'nda 3.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Binbaşı Kemalettin Yakar 'Resimlerle Hasdal'da 3 Yıl', Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ise 'Kardak'ta Kahraman Hasdal'da Esir' adlı kitaplarını, D-Marin Turgutreis'te bulunan D-Way Kitabevi'nde düzenlenen imza gününde imzaladı. Tutukluluk süresinde kitabını tamamlayan Ali Türkşen, Kaynak Yayınları'ndan çıkan kitabında, kurulan komplonun hangi amaca hizmet ettiğini, kimlere yaradığını ve bu komployu kurgulayan çetenin üniformalı işbirlikçilerini gözler önüne sermeye çalıştığını belirtti.
Kemalettin Yakar ise Hasdal Cezaevi'ndeyken yaptığı resimlerden bir seçki yaparak kitapta topladı. Yakar, resimlerinde babasını bekleyen çocuk figürlerinin yanısıra hüsran, özgürlük ve adalet gibi kavramları işledi. Yakar, "Resimlere bakanlar, kitabı inceleyenler Türkiye'de neler oldu, hapisteki subaylar neleri özledi, istedi, acıyı, öfkeyi,direnişi, 3 yıl boyunca Hasdal'da yaşadıklarımızı bulacaklar" dedi. Türkşen, Kırmızı Kedi Yayınları'ndan, '1963'ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım' isimli yeni kitabının da çıkacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI