GİRESUN'un Şebinkarahisar İlçesinde traktörden sol eline düşen demir parçası sonucu yaralanan 19 yaşındaki Bekir Ceyhan'ın hasar gören baş parmağı çabuk iyileşmesi için karnına gömüldü.
Şebinkarahisar ilçesine bağlı Doğanyuva köyünde çiftçilik yapan Cafer-Huma Ceyhan çiftinin 6 çocuğundan bir olan Bekir Ceyhan'ın sol eline 1 ay önce traktörün arkasında takılı olan su tankının demiri düştü. Baş parmağı parçalanan ve elinden yaralanan Bekir Ceyhan, ilk olarak Şebinkarahisar Devlet Hastanesine gitti.
İlk müdahalenin ardından Suşehri Devlet Hastanesine, daha sonra ise Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Ceyhan plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi bölümünde tedavi altına alındı. Üç kez ameliyat edilen Bekir Ceyhan'ın parçalanan parmağı çabuk iyileşmesi ve dokularının canlanması için karnına gömülerek kolu sabitlendi. Ceyhan'ın karnına gömülen parmağın 18 gün boyunca orada kalacağı belirtildi.
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü'nde görevli asistan doktor Burcu Parlak, Ceyhan'ın parmağında ve elinde yaralanmalar olduğunu söyleyerek, "Birinci parmağında doku defekti vardı. Tendomları ve kemiği açıktaydı. Ceyhan'ın eline doku yapıştırmak için parmağını karnına gömdük. Kolu sabitleyerek parmağın iyileşmesini bekleyeceğiz. Yaklaşık 3 hafta sonra ayırma işlemini yapacağız. Hastamızın sağlık durumu iyi" diye konuştu.
Öte yandan bu yıl girdiği üniversite sınavı sonucunda Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünü kazanan Ceyhan'a, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın maddi destek sağlayacağı öğrenildi. Ceyhan, desteğinden dolayı başkan Mecnun Otyakmaz'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI