DENİZLİ'de Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin ödemelerini yaptı. Düzenlenen törende 7 çiftçiye temsili olarak çekleri verildi.

Denizli Valiliği'nde toplantı salonunda düzenlenen törene Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, ilçe ziraat odaları başkanları ve çiftçiler katıldı. Toplantıda Tarım Sigortaları Havuz sistemi hakkında bilgi veren TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, son yıllarda ülke genelinde yaşanan doğal afetlerde tarım sigortasının öneminin ortaya çıktığını belirterek, "Türkiye tarım alanlarında Dünya'da yedinci sırada. Avrupa ülkelerinde ise birinci sıradadır. Buğday üretiminde dünyada sekinci, Avrupa'da ise birinci sırada. Çiftçilerimiz tarım sigortası yaptırarak kendilerini korumaya alıyorlar. Kurumumuz tarım ürünleri başta olmak üzere birçok tarımsal alanda sigorta çalışması yapmaktadır. Denizli'de doğal afetlerden zarar gören ve hastalıklardan dolayı hayvanlarını kaybeden çiftçilerimize sigorta kapsamında çeklerini veriyoruz" dedi.

Kadak, TARSİM kapsamında bugüne kadar çiftçilere yapılan poliçe sayısının 3.3 milyonu geçtiğini belirtip, "470 binin üzerinde hasar dosyası için 1.1 milyar TL hasar ödemesi yapıldı. Hasar tespiti yapılmış dosyalar içinde önümüzdeki günlerde 80 milyon TL'ye yakın ödeme yapılacak" dedi.

Konuşmaların ardından Denizli'de ise, 2013 yılında doğal afetler sonucu ürünlerini ve hayvanlarını kaybeden üreticilere çekleri verildi. Ağırlıklı olarak buğday, tütün, üzüm ve meyve ürünlerinde don ve fırtına hasarları olduğu ifade edilirken, 2013 yılında Denizlili üreticilere toplam 4 milyon TL üzerinde hasar ödemesi yapıldığı, önümüzdeki günlerde 1 milyon TL daha hasar ödemesi yapılacağı açıklandı.