CAROLİNE Koç ve Banu Yentür'ün ortak girişimiyle kurulan Haremlique İstanbul, yeni mağazasını Zincirlikuyu’daki Zorlu Center’da açtı. Tasarımı, Londra merkezli Flat C mimarlık ofisinin sahibi iki genç mimar Bulut Cebeci ve Selim Bayer tarafından gerçekleştirilen bu yeni mağazada, diğer mağazalarından daha geniş bir ürün grubu yer alacak.
Dünyaca ünlü Lotus Arts de Vivre’in Haremlique İstanbul için hazırladığı özel koleksiyonun yer aldığı ve bütün zamanların tasarımlarına yolculuk yapılan yeni mağazanın açılış törenine Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Palmali Şirketler Grubu Başkanı Mübariz Mansimov, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Doğan Haber Ajansı () Genel Müdürü Uğur Cebeci, işadamı Osman Çarmıklı, İpek Demirci’nin de aralarında bulunduğu iş, sanat, medya ve cemiyet dünyasından çok sayıda isim katıldı.
ÖZEL KOLEKSİYONLAR YER ALACAK Mağazada, Haremlique İstanbul’un birbirinden şık özel koleksiyonları Limited Edition (sürümü olmayan özel ürünler) damgası ile yer alacak. Konfor, kalite ve gelenekselden hareket ve titiz bir işçilikle hazırlanan ürünler arasında, yatak tekstil grubu, banyo tekstil grubu, masa tekstil grubu, kaşmir throw ile dekoratif yastıklar, aksesuarlar, özel kumaşlar bulunuyor. Dünyaca ünlü Lotus Arts de Vivre’in Haremlique İstanbul için hazırladığı özel koleksiyonun yer aldığı mağazada, Selamlique İstanbul’un, geleneksel ve farklı aromalardaki Türk kahvesi, lokumlar, şekerlemeler ve bu ritüeli destekleyecek aksesuarlardan oluşan ürünleri de yer alacak.
GÜÇLÜ BEBEK KOLEKSİYONU Yeni mağazayı, Haremlique İstanbul’un diğer mağazalarından ayıracak bir diğer özelliği ise bebek bölümü olacak. Şimdiye dek açılan mağazalarda küçük bir koleksiyon olarak yer alan Haremlique Pour les petits grubu, Zorlu Center mağazasında daha güçlü bir koleksiyonla, daha zengin bir sunumla yer alacak. Ayrıca, kaftan & tunik, seyahat ve plaj çantaları, plaj havluları, şapka, peştamal ve pareoların yer aldığı Haremlique à la mer grubu da mağazada sergilenecek.
194 METREKARE ALANA SAHİP MAĞAZANIN TASARIMI İKİ GENÇ MİMARA AİT Zorlu Center’da dünyaca bilinen büyük markaların bulunduğu Bulvar katı, Koru kapısı B girişinde, 194 metrekare alana sahip olan Haremlique İstanbul’un mağaza tasarımı Londra merkezli Flat C mimarlık ofisinin sahibi iki genç mimar Bulut Cebeci ve Selim Bayer tarafından gerçekleştirildi. Bulut Cebeci ve Selim Bayer, Rhode Island School of Dsign (RISD) Amerika mezunu. Londra The Architectural Association School of Architecture (AA) mastırına sahip iki mimar, dünyanın çeşitli yerlerinde bir çok yapıya imza attı. Mağazanın vitrin tasarımı ise Haremlique İstanbul’un limited edition koleksiyonu olan Secret Garden’dan ilham alınarak BC Atelier tarafından tasarlandı.