Osman URAS/BODRUM (Muğla) ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir derneğin organizasyonunda sahne alan Haluk Levent, Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili "3-4 tane ülkenin durumunda olmamalıyız" dedi.

Bodrum Çukurovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin, geliriyle ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği konserde Haluk Levent sahne aldı. By Jack adlı işletmedeki konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve Adanalı olmasının bu konsere çıkmasında etkili olduğunu söyleyen Haluk Levent, "Konser yapar mıyız? diye istekte bulundular. İlk üç harfi 'Ada..' ile başladığı andan itibaren gerisini ben getirdim. Elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Onlar bu desteğe layık insanlar. Bodrum'da böyle bir derneğin kurulmuş olması bana ayrı bir gurur, onur veriyor. Hemşerimle birlikte olmaktan mutluyum" dedi.

Twitter'ın kapatılması konusunda da düşüncelerini açıklayan Levent şunları söyledi:

"Dünyada deyin ki 200 ülke var. Bu ülkelerin 3-4 tanesinde kapalı. Halk olarak bu 3-4 tane ülkenin durumunda olmamalıyız diye düşünüyorum. Bir terslik var yani. Yetkililerin ve ilgililerin Türkiye'deki toplumu dışarıda rencide edecek hale getirmemesi gerekir diye düşünüyorum."

Nevruz'u hatırlatan Levent, "Nevruz iki tarafta da kutlanıyor. Kürtlerin bir bayramıdır. Aynı zamanda konsere gittiğim Türkmenistan, Azerbaycan'da Türklerin ayrı bir kutlamaları var. Bu nedenle her iki halkın da bayramı kutlu olsun. Bizler binlerce yıldır beraber kardeşçe yaşayan halklarız. Umuyoruz ki binlerce yıl daha kardeşçe yaşayacağız" diye konuştu. Dernek başkanı turizmci Birol Yoleri ise kendilerine destek olan Haluk Levent'e teşekkür etti.

Yaklaşık 400 kişinin izlediği konserin ilerleyen bölümünde katılan Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ile dernek başkanı Yoleri tarafından Haluk Levent'e teşekkür plaketi verildi. Başkan Kocadon'un Haluk Levent ile sahnede harmandalı oynaması yoğun alkış aldı. Eski ve yeni albümünden şarkılar seslendiren Haluk Levent yaklaşık 3 saat sahnede kaldı. Zaman zaman aralarına girdiği izleyenlerin kendisine eşlik ettiği Levent, bazı hayranları ile dans etti. Hayranları Haluk Levent için sahneye çiçek gönderdi, dernek başkanı Yoleri de şampanya açtırdı. Etkinliğe katılanlar doyasıya eğlendi.

OU(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)