Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 66 yaşındaki Selami Sönmez, yasayla 65 yaş üstü vatandaşlara halk otobüslerinden ücretsiz faydalanma hakkı tanınmasına rağmen bunun uygulanmadığını belirterek Belediye Başkanı Ak Parti'li Hüseyin Uysal'dan yardım istedi.
30 Mart'ta seçilen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, makamında kabul ettiği vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Başkan Uysal'a sorunlarını anlatan Selami Sönmez, 65 yaş üstü vatandaşların belediye halk otobüsleri ve belediyenin sözleşme yaptığı özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabileceğinin yasada yer aldığını, ancak ilçede bunun uygulanmadığını söyledi. İstanbul'da  vatandaşların bu haktan yararlandığını hatırlatan Sönmez, şöyle konuştu:
"Bu hükümetin aldığı bir karar, devletin bana verdiği bir haksa ben bunu kullanacağım. Ama ben burada şoföre kimliğimi gösteriyorum, yüzüme bakıyor. Ben bu hak kullanılsın istiyorum. Belediye başkanı talimat verecek. Siz bu talimatı verme yetkisine sahipsiniz. Arabanın bir yerinde bu yazacak. 'Engelli ve 65 yaş üstüne ücretsizdir' yazacak. Vatandaşlar da kimliğini göstererek ücretsiz otobüse binecek. Ben bunu rica ediyorum."
Konuyla ilgileneceğini belirten Başkan Uysal ise "Bu durumu bugün halledeceğim. Hemen telefonla konuşacağım" dedi.

ŞN(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)