ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı Halk Kart davasının 3'üncü duruşması yapıldı. 624 müştekili dava, şikayetçilerin dinlenmesi için 10-11 Nisan tarihine ertelendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'la birlikte aralarında Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker Gedik, CHP'li Belediye Meclis üyeleri, belediye bürokratları ve Antalya'da toplu ulaşım araçlarında elektronik ücret toplama işini yapan A-Kent firması yetkililerinin de sanık olarak bulunduğu Halk Kart davasının 3'üncü duruşması görüldü. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 624 müştekili davanın duruşmasında, çağrılı şikayetçiler dinlendi.
Davanın üçüncü duruşmasına Başkan Mustafa Akaydın katılmazken, Genel Sekreter Aktekin, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen, Hukuk Müşaviri Gedik, A-Kent Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Çoşkun, Yusuf İzzet Balıkçı ve ilk iki duruşmada ifade vermeyen CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Kazancı sanık olarak katıldı. Duruşmanın ardından mahkeme heyeti Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Organize Suçlar Büro Amirliği'ne ayrı ayrı yazılarak, iddianamelerdeki olaylarla ilgili dinleme, teknik takip yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise bunlara ait tape kayıtlarının gönderilmesi talep etti.
Halk Kart duruşması bu karar ve müştekilerini dinlenmesine devam edilmesi için 10 - 11 Nisan tarihlerini ertelendi. EB(SU/AK)