Enver ALAS / İSTANBUL, () USTA Türk ressamlarının ve Osmanlı eserlerinin yer aldığı eserler müzayede ile satıldı. Müzayede ile 900 bin liradan satışa çıkan Halil Paşa'nın 'Çeşme Yolu' konulu tablosu 950 bin liraya satıldı.

Beşiktaş'taki Shangri-La Otel'de usta Türk ressamlarının eserleri ile Osmanlı dönemine ait eserlerinin yer aldığı müzayede düzenlendi. Sanatseverlerin katıldığı müzayedede Emel Korurtürk koleksiyonu, Atabey aile koleksiyonu Kemal Erhan ve Yelkencizade aile koleksiyonlarından tablo ve eserler ile İbrahim Çallı, Şeker Ahmet Paşa, Halil Paşa, Sami Yetik ve Hikmet Onat'a ait başyapıt tabloların bulunduğu 190 parça değerli tablo ve antika satışa sunuldu.

Ünlü Türk ressamlarından Halil Paşa'nın 900 bin liradan satışa çıkan başyapıt çalışması 'Çeşme Yolu' 950 bin liraya satıldı. Müzayedenin en yüksek fiyat verilen eseri olan tabloyu kimin aldığı açıklanmadı. Müzayedede ayrıca, Hoca Ali Rıza'nın 'Peyzaj' konulu tablosu 650 bin liraya, Şeker Ahmet Paşa'nın 'Natürmort' çalışması da 550 bin liraya satıldı.

Öte yandan Osman Hamdi Bey'in 10 Milyon liradan satışa çıkması beklenen 'Yeşil cami önü' tablosu, eser sahibinin ailesindeki anlaşmazlık nedeniyle satışının ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)