MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, 'Halikarnas Balıkçısı' adıyla tanınan ünlü roman ve hikaye yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı’yı ölümünün 40’ıncı yıldönümünde anma etkinlikleri kapsamında heykel ve resim çalışması yapıldı.
Bodrum’a olan sevgisiyle bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı anısına İskele Meydanı’ndaki etkinlik, Muğla Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından düzenlendi. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı 'Halikarnas Balıkçısı' temalı etkinlikte kil ve ahşap heykel çalışmalar ve resimler yapıldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sevdiye Kadıoğlu, "Halikarnas Balıkçısı’nı anma etkinliklerine katkıda bulunmak istedik. Burada ilkokuldan başlayarak üniversiteden öğrenci grupları ve isteyen katılımcıların bir arada olmasıyla etkinlik düzenledik. Kil, ahşaptan doğaçlama çalışmalar yapıyoruz. Bodrum’u Bodrum yapan Halikarnas Balıkçısı’nı elimizden geldiğince anmaya ve duyurmaya çalışıyoruz" dedi.
Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın resmi baskılı tişört giyen öğrenciler, Bodrum’u simgeleyen yapılar, adı mavi yolcukla özdeşleşen Kabaağaçlı’nın porte çalışması ve tekneler resmetti.