EŞİNİN YANINDA TOPRAĞA VERİLDİ
İstanbul’daki evinde geçen 12 Ocak’ta yaşamını yitiren arkeoloji dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Halet Çambel’in cenazesi, Muğla’nın Ula İlçesi’ne bağlı Akyaka Beldesi’ndeki evinin önüne getirildi. Çambel’in Türk bayrağına sarılı cenazesi evin önüne geldiğinde, komşuları ve sevenleri gözyaşlarını zor tuttu. Burada, sevenlerinin Çambel hakkındaki duygu ve düşüncelerini anlatmasının ardından, cenaze ikindi vakti Merkez Camisi’ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Osmaniye’den belediye temsilcileri, merhum şair Can Yücel’in eşi Güler Yücel ve Halet Çambel’in dostları ve hayatta kalan son akrabası olan Saynur Arno Dursun katıldı.
Kültür ve Turizm eski Ertuğrul Günay, telgraf çekip taziyelerini bildirirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de cenazeye çelenk gönderdi. Çambel’in halasının kızı ve hayattaki son akrabası Saynur Arno Dursun, cenazede gözyaşlarına boğuldu.
Kılınan namazın ardından Çambel’in omuzlarda taşınan cenazesi Akyaka Belde Mezarlığı’na getirilip, 6 yıl önce ölen eşi Nail Çakırhan’ın yanında toprağa verildi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Yargıtay üyeleri Hamdi Aktan ve İsmet Yörük de Muğla Barosu’nu arayarak başsağlığı diledi.