SURİYE'nin Halep kentindeki Müslimiye Cezaevi'nde 29 aydan bu yana tutulan 48 yaşındaki Murat Nadir Sıhhat, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki ailesini telefonla arayarak yardım istedi.
Reyhanlı'da oturan Orhan Sıhhat, biri resmi nikahlı 2 eşinden 11 çocuğu olan ağabeyi Murat Nadir Sıhhat'ın 29 ay önce bayramlık alış verişi için gittiği Halep'te rejim askerleri tarafından gözaltına alınıp Müslimiye Cezaevi'ne konulduğunu söyledi. Orhan Sıhhat, defalarca Dışişleri Bakanlığı'nı aradığını ama bir sonuç alamadığını belirterek şunları söyledi:
"29 aydan bu yana cezaevinde olan ağabeyimden bu sabah telefon aldım. Şu anda sağ olduğundan emin olduk. Yerini biliyoruz. Halep Müslimiye ceza evinde 3/8 koğuşunda bulunuyor. Bu güne kadar tüm devlet yetkililerimize defalarca başvurduk. Ama hiçbir şekilde bize somut bir bilgi verilmedi, sağlıklı bilgi alamadık. Ağabeyim burada olmadığı için çocuklarının her biri ayrı yere dağıldılar, aile parçalandı. Zaman zaman Dışişleri Bakanlığını arıyorum ancak somut bir bilgi alamıyorum. Sorduğumuzda Suriyeliler'i aradıklarını söylüyorlar. Dışişleri Bakanlığını 2 ayda en az 50 defa aradım. Bugün bizi arayan ağabeyimin bulunduğu cezaevinden kurtarılarak memleketine, ailesine getirilmesini bekliyoruz. Devlet yetkililerinden gerçek bir adım atılmasını ve ağabeyimin getirilmesini bekliyoruz. Bulunduğu ortamda hasta ve 90 kilodan 30 kiloya düştüğünü öğrendik. Açlıktan öleceklerini söyledi. Elimizden bir şey gelmiyor. Orada bulunan mahkumlar açlıktan kırılıyor. Tek isteğimiz devletimizin yardımıdır."
Son 1 yılda hiçbir haber alamadığı oğlunun sesini duyduğu için hem sevindiğini hem de üzüldüğünü belirten 76 yaşındaki anne Bedriye Sıhhat, "Sesini duydum, hastaymış, açmış. Bunları duyunca üzüldüm. Biz Murat'ın gelmesini istiyoruz" dedi.
Murat Nadir Sıhhat'ın ablası Nebahat Bağlar ise kardeşini çok özlediğini belirterek, "Devlet yetkililerimize, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanına sesleniyorum. Kardeşimi kurtarsınlar. Onların da çocukları var. Biraz bize acısınlar. Kardeşim telefonda 30 kiloya düştüğünü, aç ve susuz olduğunu, açlıktan öleceklerini söyledi. Hatta para istiyor, 'Aksi halde açlıktan ölümüz çıkacak' dedi. Yetkililer sesimizi duysun" diye konuştu.

FD(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)